Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice

Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice
Stoc disponibil
Adauga in cos
147,00 RON
Stoc disponibil
PMC: 147,00 RON
Aveti doar cateva zile ca sa va puneti la punct cu modificarile si completarile aduse Legii 70/2015 privind regimul fiscal al tranzactiilor...
Pagini:
65
Format:
Stick
ISBN:
978-606-47-1177-9
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.

Aveti doar cateva zile ca sa va puneti la punct cu modificarile si completarile aduse Legii 70/2015 privind regimul fiscal al tranzactiilor in numerar, dar o puteti face acum in mai putin de 1 ora!

 

Stiti ce riscati ACUM depasind plafonul din casierie cu suma de 400.000 lei? Aceasta greseala pe care o puteti face din nestiinta ori din neatentie poate aduce societatii dvs. un prejudiciu devastator: amenda de 100.000 lei! Da, fiindca legea s-a schimbat din nou! Platiti acum 25% amenda din suma cu care depasiti plafonul!

 

Vreti sa stiti:

  • Care este actuala limita a tranzactiilor cu numerar intre 2 operatori economici (SRL, PFA, II sau IF)?
  • Ce presupune respectarea legii in vigoare pentru incasari si plati in numerar efectuate intre persoane juridice?
  • Care este plafonul privind soldul numerarului din casierie?
  • Cum cresc acum amenzile pentru nerespectarea acestui plafon?
  • Ce riscati depasind plafonul?
  • Daca un asociat/actionar mai poate imprumuta firma in numerar?
  • Cum se aplica noua lege in cazul societatilor cu mai multe puncte de lucru?
  • Ce a aparut nou la persoanele fizice autorizate, prin prisma legii privind disciplina financiara?
  • Ce trebuie sa faceti daca ati depasit soldul de casa?
  • Ce nu trebuie sa faceti daca doriti reglarea soldului de casa?
  • Mai pot fi platite dividende in numerar, in noul context legislativ?
  • Totul despre legalitatea tranzactiilor cu numerar?

Specialistii Rentrop & Straton din nou in sprijinul dvs. pentru respectarea disciplinei financiare legale!

Cel mai nou produs Rentrop&Straton Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice va ajuta acum sa rezolvati rapid si eficient orice problema legata de efectuarea tranzactiilor cu numerar.

 

Aflati amanunte vitale despre: 

  • Tranzactiile intre 2 operatori economici (SRL, PFA, II sau IF) efectuate in numerar care nu pot depasi limita de 1.000 lei
  • Obligativitatea operatiunilor de incasare si plati in numerar efectuate intre persoane juridice si persoane fizice in calitate de asociati/actionari/administratori de a fi efectuate numai prin instrumente de plata fara numerar! 
  • Reintroducerea plafonului privind soldul numerarului din casierie care este de doar 50.000 lei! 
  • Noile valori ale plafoanelor care practic interzic decontarile cu sume de bani (cash).
  • Amenzile colosale pentru depasirea plafoanelor inspaimantatoare pentru toate tipurile de entitati, fie persoane fizice, fie persoane juridice: un sfert din suma cu care a fost depasit plafonul stabilit de lege, atat plafonul de incasari/plati cat si plafonul de casa!
  • Amenzile aplicate pentru acordarea oricaror avantaje clientilor la efectuarea de plati in numerar, precum si transferul unor sume din contul persoanelor juridice, PFA, II, IF, ONG, in contul persoanelor fizice, fara documente justificative, care ating acum valori de 15.000 lei la 20.000 lei (vechile amenzi erau cuprinse intre 3.000-4.500 lei)!
  • Care sunt operatiunile din cadrul unei companii care nu intra sub incidenta plafoanelor in numerar!
  • Ce presupune organizarea mai multor casierii la nivelul unei societati!
  • Cum pot fi utilizate avansurile spre decontare!
  • … Si multe altele.

Adresata in principal tuturor categoriilor de contabili, dar si economistilor, directorilor economici sau expertilor contabili, lucrarea Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice raspunde concret unor intrebari foarte specifice precum:

  • Daca facturile lunare nu depasesc suma de 5.000 lei se pot incasa in numerar?
  • Pentru avansurile de trezorerie (personale sau de serviciu) se pot retine din salariu sumele nedecontate/nerestituite la sfarsitul fiecarei luni conform regulamentului intern al societatii?
  • Care sunt documentele justificative pentru diverse transferuri de bani in vederea folosirii in interes propriu?
  • Conform legii, se poate tine sold de casa in euro? 

Rapid! Clar! Simplu! Oricand! De oriunde!
Sunt avantajele si beneficiile oferite dvs. de specialistii Rentrop & Straton, impreuna cu dl consultant fiscal Ionut Jinga, pentru rezolvarea problemelor legate de punerea in practica a actualei legislatii privind disciplina financiara! Experienta sa in domenii precum proceduri fiscale, TVA, impozit pe profit, impozit pe venit si contributii sociale obligatorii va ajuta acum sa respectati profesionist disciplina financiara, in conformitate cu legea.

Daca iti place lucrarea Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
1. Principalele prevederi ale Legii nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar, cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 296/2023 si O.U.G. 98/2023 pentru modificarea articolului LXIV din Legea nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
1.1. Care sunt instrumentele de plata fara numerar
1.2. Noutati privind firmele obligate sa se doteze cu aparate de citire a cardurilor (POS)
1.3. Care sunt principalele sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor ordonantei de urgenta privind introducerea sistemelor moderne de plata
1.4 Exceptii de la regula generala privind incasarile si platile in numerar
1.5. Prevederi speciale privind plafoanele de incasari si plati in cazul organizatorilor de nunti si botezuri
1.6. Situatii in care nu se aplica plafoanele de incasari si plati
1.7. Plafoane in cazul tranzactiilor efectuate intre persoane fizice

2. Disciplina financiara impusa de Legea nr. 344/2018 pentru operatiunile efectuate prin instrumente de plata cu acces la distanta (exemplu: internet banking)
2.1. Ce sunt instrumentele de plata cu acces la distanta
2.2. Particularitatile sistemelor de plati cu acces la distanta
2.3. Plata prin internet si mobile banking

3. Documentele justificative necesare in evidenta platitorilor in cazul transferurilor prin instrumente de plata cu acces la distanta
3.1. Particularitatile documentelor justificative
3.2. Exemple de documente justificative pentru transferul sumelor in contul persoanelor fizice prin instrumente de plata cu acces la distanta:

4. Sanctiunile contraventionale care se aplica in cazul nerespectarii prevederilor legale privind disciplina financiar-valutara

5. Studii de caz privind aplicarea Legii privind disciplina financiar-valutara
Nici un review adaugat. Fii primul care adauga un comentariu ...

Spune-ti parerea despre
"Incasari si plati in numerar: obligatii legale, interdictii, aspecte practice"

7 - 6 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
Cartea Verde a TVA Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 (varianta tiparita) Pret standard397,95 RON Pret promotional278,25 RON Economisiti 119,70 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x