Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat

Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat
Stoc disponibil
Adauga in cos
59,85 RON
Stoc disponibil
PMC: 59,85 RON
"Suntem, la origini, o specie migratoare, iar a calatori este doar reflexul unui simt ascuns, un fel de atractie aproape fizica si emotionala,...
4.50 / 5

2 review-uri Adauga propriul review
Pagini:
-
Format:
-
ISBN:
978-606-672-175-2
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
"Suntem, la origini, o specie migratoare, iar a calatori este doar reflexul unui simt ascuns, un fel de atractie aproape fizica si emotionala, fata de lucruri si oameni noi.
Constrastele culturale pe care le vei intalni, iti vor deschide universul in care traiesti, iti vor flexibiliza mentalul, te vor ajuta sa cunosti oamenisi obiceiuri noi, te vor indemna sa gusti din preparatele gastronomice locale, sa te plimbi privind si ascultand forfota strazilor, sa cunosti obiceiurile, dar si sensurile lor, sau sa te umpli de energii noi, care iti vor incarca iarasi si iarasi bateriile.
Te indemn sa calatoresti!"
Dan Manusaride
 
De ce ne plac oare calatoriile?
Oare pentru ca "turismul este o dorinta fundamentala" a samantei noastre? Sau pentru ca "omul e o specie migratoare"? Indiferent cum ar fi, experienta unei calatorii ne permite sa dam frau liber imaginatiei, transformand visele in realitate.

"Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat", apartinand lui Dan Manusaride, un scriitor de o extraordinara pozitivitate, cu un acut simt de artist al sintezei, dar si al unui umor fin ce se lasa uneori ghicit, te transporta intr-un voiaj cu totul special, facandu-te martorul unor momente si situatii unice. Lucrarea e, practic, un indemn la libertate. La libertatea de a-ti trai viata. La timpul prezent. De a gusta, de a crea mixul perfect al energiei care sa ti-o completeze armonios pe a ta. De a trai emotiile alaturi de oameni, de locuri pe care nu le cunosti, dar pe care subconstientul ti le cere mut.

Primul pas in afara granitelor, Moscova, este pentru scriitor decisiv. O iesire "pe masura dorintelor acestuia de a cunoaste lumea". Vizitam apoi, impreuna, Paradisul din piatra – Corsica, Orasul de pe 2 continente, 2 mari si 2 tari – Istanbul. Trecand prin Atena si avand drept background climatul mediteraneean, nu putem rata o parte din frumusetile Greciei si nici misterioasele temple antice.

Constatam socati ca standardul nemtilor inseamna ca "majoritatea caselor nu au perdele, nu au garduri inalte si nici usi ferecate", dar inseamna si curatenie exemplara, si precizie matematica. Luam contact cu obiceiuri pe care un roman care nu a vazut inca Germania le poate socoti stranii...

Ne imbatam cu frumusetea amurgului de la Nessebar, pe o ploaie marunta, simtind invitatia unui loc ideal in care poti scrie o carte, poti concepe un copil sau lega o prietenie cu istoria…

Asistam la monologul scriitorului despre un oras care uraste monologurile, Paris. Ulterior, pastrand inca arome frantuzesti, aterizam la Barcelona. Locul unde soarele se intalneste cu marea si muzica. Ne despartim cu regret pentru Budapesta. Trecem prin Viena, orasul valsului. Prin Salzburg, orasul lui Mozart.Facem un popas la Ghetarul Grossglockner, respirand un aer curat si tare. Bucurandu-ne un timp de ceea ce a putut face natura… si meditand serios la ceea ce inseamna un posibil dezastru ecologic.

Urmeaza Innsbruck, orasul Olimpiadelor de iarna, Bavaria cea mandra si independenta. Iar dupa doua zile petrecute in Praga, decidem ca poetul Jaroslaw Seifert in "Toate frumusetile lumii" avea dreptate: "Praga este o femeie tandra, capricioasa si profunda".

Pe harta calatoriei e timpul sa bifam Italia. O destinatie fascinanta, careia i se dedica doua capitole si care te face sa te gandesti ce bine ar fi fost fara frontiere... O cultura ce impleteste anticul si modernul. Peisaje de o frumusete aparte, cu situri istorice si capodopere de arta, de care te desparti cu greu.

Verificam impreuna, curiosi, afirmatia lui Samuel Johnson: "ca numai in Londra poti face si ce nu ti-ai imaginat in viata", dar si faptul ca Belgia e "tara unde fiecare vorbeste pe limba lui"...

Toate, episoade memorabile, presarate cu ispite gastronomice, dar si cu imagini care conving, impresii de calatorie pline de nuante, care depasesc orice asteptare, croindu-ti in inima si minte portita vacantei urmatoare. Asa ca, te intreb, cand ti-ai verificat ultima oara pasaportul? Si, calatorind apoi, sa poti declara cu multumire: "Da! Am fost aici!"
Pana atunci, lectura placuta!
Daca iti place lucrarea Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
4.50 / 5
2 review-uri
5 stele (1)
4 stele (1)
3 stele (0)
2 stele (0)
1 stea (0)
( 4 / 5 )
22 noiembrie 2020 14:15
Adaugat de: iuliana_bucur

Eu mereu mi-am dorit sa cunosc toata lumea, nu am reusit sa vad decat o parte din Europa. Am gasit descrieri ale locurilor unde nu am ajuns si descrieri despre cultura si bucataria locurilor. O recomand cu mare drag.

( 5 / 5 )
07 iulie 2020 22:18
Adaugat de: alin79stancu

Bun!!!

Spune-ti parerea despre
"Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat"

4 + 4 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
E-FACTURA in 50 de intrebari si raspunsuri E-Transport in 50 de intrebari si raspunsuri Pret standard420,00 RON Pret promotional210,00 RON Economisiti 210,00 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x