Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX

Stoc disponibil
Adauga in cos
129,15 RON
Stoc disponibil
PMC: 129,15 RON
Colectie de biografii incitante si captivante ale unor oameni de cultura remarcabili care si-au construit cariere spectaculoase in domenii artistice...
Pagini:
1208
Format:
tiparit
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
Lucrarea contine o colectie de biografii incitante si captivante ale unor oameni de cultura remarcabili. Probabil va veti gandi imediat la Tristan Tzara, Mihail Sebastian, Maia Morgenstern… Dar in realitate lista este extrem de lunga. Cat de lunga? Sunt sute de concetateni de-ai nostri, evrei nascuti la Iasi, Barlad, Galati, Timisoara, Roman sau Piatra Neamt care si-au construit cariere spectaculoase in domenii artistice si care au devenit celebri in intreaga lume.

Ne referim aici la Edward G. Robinson, actor faimos la Hollywood in anii '30-'40, sau la Vladimir Cosma, muzicianul nelipsit de pe genericele filmelor grele frantuzesti, ambii nascuti la Bucuresti, dar si la Radu Cosasu, Nae Caranfil sau Valeriu Lazarov – personalitati binecunoscute publicului din Romania.
V-ar interesa sa stiti mai multe despre toti acesti oameni, romani de-ai nostri, dar totodata reprezentanti ai celui mai des mentionat popor din istorie – poporul evreu?

Atunci trebuie sa cititi cartea "Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX", autor Sergiu Laurian Lupu! Veti gasi aici biografii percutante, pline de informatii inedite, pe care le veti citi cu aviditate. Va garantam ca veti avea parte de o lectura fascinanta!

Cel mai bun argument pentru a cumpara aceasta carte: cateva pasaje extrase la intamplare!

* Iosif Sava, muzicolog si realizator TV, nascut la Iasi (1933-1998)
(…) Cu o putere de munca exceptionala, trezindu-se in fiecare dimineata la ora 3, conform propriei declaratii, a fost un scriitor prolific, scriind 47 de carti, 35 din ele despre muzica, si peste 6 000 de articole. (...)

* Felix Aderca, prozator, nascut la Puiesti (1891-1962)
(…) In timpul Pogromului de la Bucuresti (21 ianuarie 1941), cand mii de evrei au fost smulsi din casele lor si aproximativ 125 au fost ucisi, in timp ce majoritatea evreilor se ascundeau cum puteau, Aderca a decis sa traverseze centrul orasului pe jos, spre casa unui prieten. Casa fusese ocupata de legionari si colcaia de garzi inarmate, dar Aderca a intrat. A fost arestat imediat si aruncat in pivnita, unde a fost batut, impreuna cu alti evrei prinsi pe strazi in acea zi. Unii au fost batuti pana la inconstienta, altii mai putin, dar toti au fost usurati de bani si de ceasuri. (...)
(...) Felix n-a vrut nimic religios la inmormantare. Dar dragostea lui pentru Romania a fost evidenta: a cerut ca cenusa sa-i fie raspandita in Marea Neagra, in sunetele "Rapsodiei romane", de George Enescu. (...)

* Nell Cobar, regizor de filme de animatie si caricaturist, nascut in Bucuresti (1915-1993)
Este creatorul popularului personaj de desene animate Mihaela, o fetita cu codite, care alaturi de prietenul ei, catelul Azorel, trece prin fel de fel de situatii, subiecte pentru o serie de filme de larga audienta. A realizat un serial de desene animate care a fost difuzat intre anii 1970 si 1980 la Televiziunea Romana, intr-o rubrica fixa, "1001 de seri", zilnic, cu 10 minute inainte de principalul jurnal de stiri. Emisiunea a luat sfarsit la mijlocul anilor 1980, odata cu scurtarea programului de emisie.

Cartea are 2 volume, 1208 pagini si contine sute de biografii! Insa se citeste extrem de usor. Este suficient s-o deschideti la intamplare si sa parcurgeti biografia prezentata la pagina respectiva. Simplul enunt "nascut la…", urmat de numele unei localitati din Romania, va va face sa simtiti instantaneu o legatura solida cu personalitatea respectiva si cu realizarile ei. Iar apoi lectura va curge de la sine.

Va garantam ca va veti simti mai bogat spiritual si sufleteste dupa ce veti parcurge cartea. Acesta este principalul avantaj. Dar, desigur, va veti bucura si de un bagaj sporit de cunostinte, veti putea sustine discutii consistente despre actori, prozatori, muzicieni, dramaturgi, regizori etc. care au avut un aport semnificativ la avutia artistica a lumii.

Comandati acum cele doua volume!

Nota! Pentru comenzi externe si livrare in afara Romaniei, va rugam sa ne adresati o solicitare la adresa de e-mail oferte@rs.ro sau la nr. de telefon +4021.209.45.45. In functie de tara aleasa ca destinatie si greutatea coletului vi se vor calcula taxele de expeditie.
Daca iti place lucrarea Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
Nici un review adaugat. Fii primul care adauga un comentariu ...

Spune-ti parerea despre
"Evrei din Romania pe scena si ecranul secolului XX"

3 + 5 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
PFA/II/IF: Taxe, Impozite, Deduceri, Contributii Declaratia Unica 2024. Impozit pe venit. Contributii CAS si CASS Pret standard409,50 RON Pret promotional204,75 RON Economisiti 204,75 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x