Registrul De Evidenta Fiscala PFA

Registrul De Evidenta Fiscala PFA
Stoc disponibil

Consultant fiscal
Adauga in cos
184,80 RON
Stoc disponibil
Obtineti venituri din activitati independente? Sunteti obligat sa completati Registrul de Evidenta Fiscala. Lucrarea contine exemple concrete.
4.75 / 5

3 review-uri Adauga propriul review
Pagini:
58
Format:
Stick USB
ISBN:
978-606-47-1099-4
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
TRANSPORT GRATUIT prin curier rapid
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Registrul De Evidenta Fiscala PFA se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
Informatii esentiale prezentate in detaliu
in lucrarea online “Registrul de Evidenta Fiscala PFA”:

Cine are obligatia completarii REF?

Au obligatia de a completa acest registru toate persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent de forma de organizare – PFA, PFI, II, IF, Profesii Liberale.

Intra aici:
  • contribuabilii pentru care venitul net anual se stabileste in sistem real
  • contribuabilii pentru venitul net anual se stabileste pe baza normelor de venit
  • contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala

Care este termenul de completare a REF?

Registrul trebuie completat cu veniturile obtinute in anul precedent inainte de a depune - Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de catre persoanele fizice privind venitul realizat din Romania. 
Ce informatii se trec in REF?

Registrul de Evidenta Fiscala se tine dupa caz pe fiecare sursa de venit din cadrul fiecarei categorii de venit, astfel incat venitul brut si cheltuielile deductibile determinate anual sa corespunda cu cele inscrise in Declaratia privind venitul realizat din Romania;

In cazul in care contribuabilul are mai multe surse de venit, evidenta se tine pe fiecare sursa de venit in cadrul aceluiasi Registru de Evidenta Fiscala.

TVA colectata/dedusa potrivit regulilor prevazute in titlul VII - Taxa pe valoarea adaugata nu reprezinta venit/cheltuiala si nu se inregistreaza in Registrul de Evidenta Fiscala;

Constituie cheltuieli deductibile si efectuate in scopul desfasurarii activitatii, cheltuielile care indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 68 alin. (4) din Codul fiscal;

Completarea corecta a Registrului de Evidenta Fiscala are o importanta majora, acesta fiind documentul in baza caruia contribuabilul persoana fizica se autoimpune, atat pentru impozit, cat si pentru contributii.

Cum se completeaza REF?

Contribuabilii pot tine Registrul de Evidenta Fiscala in forma scrisa sau electronica cu respectarea modelului si continutului prevazute de O.M.F.P. nr. 3.254/2017. Nu trebuie cumparat nimic de la administratiile ANAF.

Registrul de Evidenta Fiscala se intocmeste intr-un singur exemplar, fara sa se lase randuri libere. Se completeaza cate o fila, dupa caz, pentru fiecare sursa din cadrul fiecarei categorii de venit. Registrul se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului.
 
Daca iti place lucrarea Registrul De Evidenta Fiscala PFA, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Registrul De Evidenta Fiscala PFA. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.
1. Contribuabilii care au obligatia sa completeze Registrul de evidenta fiscala

2. Obiectul Registrului de evidenta fiscala pentru persoane fizice

3. Termenul pentru completarea Registrului de evidenta fiscala

4. Registrul de evidenta fiscala in situatia in care contribuabilul are mai multe surse de venit

5. Detalierea elementelor de calcul

6. Inregistrarea venitului brut anual
6.1. Stabilirea venitului brut anual contribuabililor pentru care venitul net anual se stabileste in sistem real
6.2. Stabilirea venitului brut anual contribuabililor pentru care venitul net anual se stabileste pe baza normelor de venit
6.3. Stabilirea venitului brut anual contribuabililor care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala
6.4. Stabilirea venitului brut anual contribuabililor care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala

7. Evidentierea cheltuielilor deductibile anual
7.1. Cheltuieli deductibile
7.2. Cheltuieli deductibile limitat
7.3. Cheltuieli nedeductibile

8. Ce nu se inregistreaza in Registrul de evidenta fiscala

9. Modificarea Registrului de evidenta fiscala

10. Modalitatea de completare a Registrului de evidenta fiscala

11. Exemple de completare a Registrului de evidenta fiscala
4.75 / 5
3 review-uri
5 stele (2)
4 stele (1)
3 stele (0)
2 stele (0)
1 stea (0)
( 5 / 5 )
20 aprilie 2023 14:52
Adaugat de: laurajj

o raza de lumina in harababura fiscala. va multumim

( 5 / 5 )
18 aprilie 2023 16:44
Adaugat de: radu.daniela.fl

foarte utile informatiile dvs.

( 4 / 5 )
09 ianuarie 2023 11:04
Adaugat de: ioana.plesa

Destul de buna si cuprinzatoare lucrarea, insa pretul mi se pare putin prea mare. Insa in ceea ce priveste continutul ma pot declara un client fericit si satisfacut

Spune-ti parerea despre
"Registrul De Evidenta Fiscala PFA"

5 - 2 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
PFA/II/IF: Taxe, Impozite, Deduceri, Contributii Declaratia Unica 2024. Impozit pe venit. Contributii CAS si CASS Pret standard409,50 RON Pret promotional204,75 RON Economisiti 204,75 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x