Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate

Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate
Stoc disponibil
Adauga in cos
39,90 RON
Stoc disponibil
PMC: 39,90 RON
Iubesc Bucurestiul cu stilul sau inconfundabil
5.00 / 5

1 review Adauga propriul review
Pagini:
260
Format:
-
ISBN:
978-606-47-0100-8
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
Ca sa nu cada in derizoriu, un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase. Si, mai ales, sa le spuna frumos. Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta, in volumele pe care le-a publicat, tot la editura Rentrop & Straton, in anii din urma: Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat (un lung si interesant turneu european si nu numai), Sinceritatea unui oras – Londra si Franta, arta de a trai bine.

De data aceasta, cand a pornit-o la pas, cu rucsacul in spate, prin Bucuresti, autorul a fost nevoit sa ridice stacheta exigentei. Paradoxal, pentru ca in aceasta carte este vorba despre Bucuresti – aproape un loc comun, atat pentru bucurestenii get-beget, cat si pentru cei ajunsi aici dupa descatusarea din 1989, cat si pentru ceilalti, care au ramas in localitatile lor natale, dar care, mai toti, vin, cu treburi sau doar de placere, in Capitala. Si apoi, despre Bucuresti s-a scris nu putin pana acum, chiar in anii din urma.

Dar tastatura lui Dan Manusaride a facut fata cu brio acestei provocari si asta pentru (deloc) simplul motiv ca este tastatura unui jurnalist de vocatie, indelung harsait in presa si bun prieten al cuvintelor. A unui jurnalist de moda veche, care a stiut intotdeauna, prin scrisul sau, sa adauge un pic de perenitate efemerei pagini de ziar sau de revista.

Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate

In cartea aceasta, Dan Manusaride a izbutit sa „monteze” cu precizie si pricepere, segmente de referinte „academice”, cu istorii si povesti personale, laolalta cu pasaje anecdotice si de atmosfera. A rezultat un text care straluceste, fara ostentatie, atat in forma, cat si in continut. Iar personajele care „bantuie” prin carte nu sunt impartite in bune si rele, in frumoase si urate, ci sunt, pur si simplu. De la interlopul Menghina de la defuncta carciuma Mandravela la actori mai rasariti sau mai marunti, de la vioristul
lautar chior la Malagamba, de la baleristele despuiate de la Teatrul de revista la regine, de la scriitori la academicieni, de la nomenclaturisti ai vechiului regim la odraslele lor petrecarete si tot asa.

Nici sentinte nu da autorul. Vede, constata si ne spune si noua. Judecatile le lasa pe seama altora sau a fiecaruia dintre noi. Iar cand, totusi, simte nevoia unei concluzii personale, Manusaride o face intr-o maniera impecabila si de-o originalitate prin care nu-ti impune judecata personala, in schimb te pune pe ganduri. De pilda ca aici: „(...) astfel, bancile detin, de la un timp incoace, si banii nostri si amintirile noastre.”

Locuri sordide si palate, bucate frantuzesti si vin „de buturuga”, tractiruri ilegale si resedinte domnesti, pavaje scumpe si mlastini puturoase, copaci saditi cu arta de peisagisti celebri si ciulini, fericiri si drame, zambete si lacrimi, mistere si boema frusta, cartiere high-life si mahalale de bordeie, vorba cantecului „si noroi si stele”.

Cand veti tine cartea aceasta in mana va veti spune, poate, ca e foarte „groasa”. Cu cat o veti subtia, citind-o, are sa va para rau ca se termina.
Lucian Vasilescu
Daca iti place lucrarea Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
5.00 / 5
1 review
5 stele (1)
4 stele (0)
3 stele (0)
2 stele (0)
1 stea (0)
( 5 / 5 )
07 decembrie 2023 15:21
Adaugat de: nela.dragu58

O carte ce te prinde foarte repede. Am citit-o cu mult drag! O sa mai comand din categoria asta.

Spune-ti parerea despre
"Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate"

4 + 9 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
Top 25 documente editabile pentru implementarea GDPR Cum sa evitati amenzile GDPR. Explicatii si comentarii Pret standard357,00 RON Pret promotional124,95 RON Economisiti 232,05 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x