Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania

Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
Stoc disponibil
Adauga in cos
29,40 RON
Stoc disponibil
PMC: 29,40 RON
Instrumentul util pentru profesionistii din domeniul juridic implicati in aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati
5.00 / 5

1 review Adauga propriul review
Pagini:
264
Format:
-
ISBN:
978-606-47-0080-3
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi, intr-o forma sau alta, din sistemul national de educatie? Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi? De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile, cu institutii indiferente care, de fapt, sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie?

Lucrarea de fata, scrisa de doamna Maria Madalina Turza - reputat militant pentru drepturile copiilor cu dizabilitati din Romania, ofera o imagine clara a modului cum este reglementat dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati si faciliteaza totodata gasirea unor solutii pentru situatiile frecvente cand acest drept este incalcat. 

Este usor de observat ca actualul cadru legislativ are nevoie de numeroase ajustari pentru a raspunde obligatiilor asumate prin Conventia ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati. Dar chiar si cu actualele norme legale se poate realiza o imbunatatire evidenta, se poate face efectiv diferenta intre excluziune si incluziune in viata unor copii.

In limbajul comun sau in mass media, termeni ca “excludere” sau “discriminare” au ajuns sa fie folositi cu prea multa lejeritate, fara sa se mai constientizeze faptul ca in spatele lor se ascund drame reale, asociate mai intotdeauna cu o forma de nedreptate. E necesar sa zabovim mai mult asupra intelesului acestor termeni. 

Nu uitati, copiii cu dizabilitati constituie una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din Romania. Ei chiar au nevoie de atentia noastra. Si, in acest sens, ghidul prezentat are o utilitate evidenta: el permite o intelegere facila a conceptului de “educatie incluziva” si ridica barierele din drumul catre educatie al unor copii. Sau, cel putin, ofera instrumentele legale fundamentale pentru reparatia morala atat de necesara copiilor carora li s-a incalcat deja dreptul la educatie.

Despre autor: doamna Maria Madalina Turza are peste 10 ani de experienta in drepturile persoanelor cu dizabilitati, politici de educatie incluziva, psihopedagogie incluziva, drepturile omului, advocacy, litigare strategica si managementul proiectelor. In prezent, este presedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati, singura organizatie nonguvernamentala din Romania care ofera servicii juridice copiilor cu dizabilitati si familiilor acestora.
Daca iti place lucrarea Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
1. Prefata

2. Cuvant inainte

3. Ce inseamna educatia incluziva

4. Cadrul legal international privind dreptul la educatie incluziva al copiilor cu dizabilitati

5. Cadrul legal national privind dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati si aplicarea normelor in vigoare
* Obligatia de acces privind dreptul la educatie
* Obligatia de asigurare a cadrului necesar accesului efectiv la invatatura 

6. Jurisprudenta CEDO privind dreptul la educatie al copiilor cu dizabilitati
* Cam c. Turciei, 2016
* Enver Sahin c. Turciei, 2018

7. Exemple de jurisprudenta dezvoltata de CEDCD la CNCD in apararea dreptului la educatie al copiilor cu dizabilitati

8. Anexe: 
* Comentariul General nr. 4 privind dreptul la educatie incluziva
* Ordin nr. 1985/4.10.2016

9. Referinte


5.00 / 5
1 review
5 stele (1)
4 stele (0)
3 stele (0)
2 stele (0)
1 stea (0)
( 5 / 5 )
11 octombrie 2018 07:38
Adaugat de: Lmioana

Minunat!

Spune-ti parerea despre
"Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania"

5 + 10 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
Cartea Verde a TVA Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 (varianta tiparita) Pret standard397,95 RON Pret promotional278,25 RON Economisiti 119,70 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x