De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu

Retiparire
Adauga in cos
49,35 RON
Retiparire
PMC: 49,35 RON
Texte originale ale poetului Nichita Stanescu scoase la lumina dupa mai bine de 4 decenii!
Pagini:
112
Format:
17x24
Anul aparitiei:
2024
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
Informatie de specialitate
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.

Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur, care a stat ascuns vreme de decenii
Volumul contine si un corp de texte originale, recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa.

Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor de sufletul lui Andersen, botezandu-si astfel cartea aceasta, care a capatat trup, la editura Rentrop & Straton, la mai bine de 40 de ani dupa ce capatase un nume.

 
Volumul este insotit de un Cuvant inainte, scris de criticul literar si universitarul Felix Nicolau, si este ilustrat de Clara Vasilescu, care semneaza si coperta.

 

O seama dintre textele care alcatuiesc prezenta editie sunt selectate din volumul Carte de citire, carte de iubire, scris de Nichita Stanescu in colaborare cu Gheorghe Tomozei (editura Facla, 1980), altele, foarte putin cunoscute, au aparut pe filele efemere ale unor calendare de perete si in Almanahuri ale copiilor din anii ’70-’80. Lor li se adauga unele texte inedite, pastrate de autor in arhiva personala. Prin alcatuirea sa inedita, volumul De dor de sufletul lui Andersen prilejuieste o intalnire proaspata si spectaculoasa cu Nichita Stanescu, intalnire insotita de emotia descoperirii textelor care au avut o circulatie foarte restransa si a ineditelor – un mic tezaur, care a stat ascuns vreme de decenii. 
Comanda chiar acum acest volum!

 

3 lucruri de stiut despre Nichita Stanescu


1) Nichita Stanescu (1933-1983) este unul dintre cei mai importanti scriitori de limba romana, din categoria rara a inovatorilor de limbaj poetic. A impus un alt fel de a fi in poezie si a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor (de 4 ori), Premiul international „Johann Gottfried von Herder”, premiul pentru poezie „Mihai Eminescu” al Academiei Romane si Marele Premiu „Cununa de aur” a Festivalului international de poezie de la Struga (Iugoslavia, astazi Macedonia). In ultimii ani ai vietii, in cercurile literare internationale, numele poetului a fost pus tot mai des in relatie cu Premiul Nobel pentru Literatura;

2) Versul preferat al lui Nichita Stanescu era din Mihai Eminescu.
– Ce din poem iti place mai mult?, l-a intrebat intr-un rand mai tanarul sau prieten, poetul Aurelian Titu Dumitrescu.
– „Oda in metru antic”, i-a raspuns Nichita, pentru ca incepe cu cel mai frumos vers care s-a scris vreodata in limba romana: „Nu credeam sa-nvat a muri vreodata”;

3) In anul 2013, in curtea casei parintesti din Ploiesti, devenita Casa memoriala, a fost dezvelit un bust reprezentandu-l pe Nichita Stanescu adolescent. Gestul indepartarii panzei de pe statuia ridicata pentru a marca 30 de ani de la disparitia poetului a fost facut de fostul sau profesor (din liceu) de limba romana, la acea data in varsta de 95 de ani. 


Comanda acum si, evident, te vei numara printre privilegiatii care se vor bucura de intalnirea cu o seama de texte originale ale lui Nichita Stanescu, intr-un volum al carui aspect grafic se ridica la inaltimea continutului si care iti va prilejui reintalnirea cu copilul din tine!

Daca iti place lucrarea De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!
Nici un review adaugat. Fii primul care adauga un comentariu ...

Spune-ti parerea despre
"De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu"

5 + 8 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.
Pachete produse
Pregatire pentru Evaluarea Nationala clasa a II-a - proba scrisa Exersez cu Orthos scrierea corecta! Fise de lucru pentru clasele II-IV Pret standard115,50 RON Pret promotional92,40 RON Economisiti 23,10 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x