Examen Consultant Fiscal 2024

Examen Consultant Fiscal 2024
Stoc disponibil
Adauga in cos
248,85 RON
Stoc disponibil
Examen Consultant Fiscal 2024
5.00 / 5

1 review Adauga propriul review
Pagini:
114
Format:
Stick USB
Anul aparitiei:
2024
ISBN:
978-606-47-1071-0
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Garantia returnarii produselor
TRANSPORT GRATUIT prin curier rapid
Achizitiile devin mai simple pe www.rs.ro, de unde poti cumpara mereu lucrari noi la cele mai bune preturi, rapid si usor. Produsul Examen Consultant Fiscal 2024 se bucura de un succes deosebit in randul clientilor nostri, continand informatiile importante cautate de tot mai multe persoane. Daca vrei sa stii mai multe detalii, poti citi scurta prezentare de mai jos, doar cat sa-ti satisfaca curiozitatea. Gasesti toate precizarile: continutul si sumarul, ofertele promotionale, formatul fizic si alte informatii utile. Un astfel de produs va fi cu siguranta un atu important pentru tine sau pentru cei dragi tie.
Cea mai sigura modalitate de a promova examenul de consultant fiscal!

Lucrarea pe stick Examen Consultant Fiscal 2024 aduna la un loc 140 de teste-grila rezolvate si explicate in detaliu.

Sunt teste foarte variate, in genul celor care se dau la examen, in perfecta concordanta cu modificarile legislative consistente din ultimul timp. De altfel, temele intrebarilor sunt cu precadere teme noi, axate pe actele normative din anul acesta:
• TVA
• Impozitul pe profit
• Impozitul pe veniturile microintreprinderilor
• Impozitul pe reprezentante
• Impozitul pe veniturile salariatilor
• Impozitul pe veniturile din activitatile independente (PFA, drepturi de autor)
• Impozitul din cedarea folosintei bunurilor
• Contributiile sociale ale salariatilor
• Contributiile sociale pentru PFA
• Modificarile aduse Codului de procedura fiscala
• Accize
• Alte acte normative

In plus, ofera un lucru unic: comentarii asupra solutiilor corecte!
Intr-adevar, in continutul lucrarii gasiti nu numai raspunsurile corecte, ci si comentarii ale unor specialisti de top care va vor ajuta sa intelegeti exact de ce se aplica o anumita solutie, si nu alta. Ganditi-va ca rata de promovabilitate de doar 24,7% mentionata mai sus are in mod sigur drept cauza si lipsa accesului candidatilor la asemenea comentarii ale specialistilor.

Verificati-va cunostintele!
Exemple de intrebari axate pe modificarile recente ale legislatiei fiscale


1. Pentru platitorii de impozit pe profit, pierderile fiscale anuale stabilite prin declaratia de impozit pe profit, aferente anilor precedenti anului 2024/anului care incepe in 2024, ramase de recuperat la data de 31 decembrie 2023, se recupereaza din profiturile impozabile realizate incepand cu anul 2024, in limita a:

a) 100% din profiturile impozabile respective, pe perioada ramasa de recuperat din cei 7 ani consecutivi ulteriori anului inregistrarii pierderilor respective.
b) 70% din profiturile impozabile respective, pe perioada ramasa de recuperat din cei 7 ani consecutivi ulteriori anului inregistrarii pierderilor respective.
c) 70% din profiturile impozabile respective, pe perioada ramasa de recuperat din cei 5 ani consecutivi ulteriori anului inregistrarii pierderilor respective.

Raspuns corect: b)
Cadrul legal: Art. 31 alin. 7 din Codul fiscal:
,, Pierderile fiscale anuale stabilite prin declaratia de impozit pe profit, aferente anilor precedenti anului 2024/anului care incepe in 2024, ramase de recuperat la data de 31 decembrie 2023, se recupereaza din profiturile impozabile realizate incepand cu anul 2024, in limita a 70% din profiturile impozabile respective, pe perioada ramasa de recuperat din cei 7 ani consecutivi ulteriori anului inregistrarii pierderilor respective’’.

2. In sensul impozitului pe veniturile microintreprinderilor, asociatii/actionarii persoanei juridice romane care detin, in mod direct sau indirect, peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot, atat la persoana juridica romana analizata, cat si la alte persoane juridice romane care indeplinesc conditiile pentru sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, trebuie sa stabileasca, pana la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal urmator:

a) maxim 3 persoane juridice care sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor
b) maxim 2 persoane juridice care sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor
c) o singura persoana juridica romana care aplica prevederile prezentului titlu.

Raspuns corect: c)
Cadrul legal: Art. 47 alin. 4 din Codul fiscal:
,,In aplicarea prevederilor alin. (1) lit. h), asociatii/actionarii persoanei juridice romane care detin, in mod direct sau indirect, peste 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot, atat la persoana juridica romana analizata, cat si la alte persoane juridice romane care indeplinesc conditiile pentru sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, trebuie sa stabileasca, pana la data de 31 martie inclusiv a anului fiscal urmator, o singura persoana juridica romana care aplica prevederile prezentului titlu’’.
DA, doresc sa promovez fara emotii
examenul de consultant fiscal!
 
3. Cota redusa de TVA (9%), se aplica, incepand cu 01.01.2024 pentru livrarea urmatoarelor bunuri:


a) alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:
1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;
3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs.

b) alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:
1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;
3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascuti, sugari si copii de varsta mica, cozonacul si biscuitii.

c) alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:
1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;
3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascuti, sugari si copii de varsta mica.

Raspuns corect: b)
Cadrul legal: art 291 alin 2 lit e din Codul fiscal:
,,Cota redusa de 9% se aplica asupra bazei de impozitare pentru urmatoarele prestari de servicii si/sau livrari de bunuri:
e)livrarea urmatoarelor bunuri: alimente, inclusiv bauturi, destinate consumului uman si animal, animale si pasari vii din specii domestice, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele, ale caror coduri NC se stabilesc prin normele metodologice, cu exceptia:
1. bauturilor alcoolice;
2. bauturilor nealcoolice care se incadreaza la codul NC 2202;
3. alimentelor cu zahar adaugat, al caror continut total de zahar este de minimum 10 g/100 g produs, altele decat laptele praf pentru nou-nascuti, sugari si copii de varsta mica, cozonacul si biscuitii’’. 

4. In sistemul RO e Transport, pentru generarea codului UIT, utilizatorii pot declara datele referitoare la transporturile de bunuri:

a) cu maximum 3 zile calendaristice inainte de data declarata pentru inceperea transportului, dar pana la prezentarea in punctul rutier de trecere a frontierei la intrarea in Romania sau la locul de import, respectiv punerea efectiva in miscare a vehiculului, dupa caz.
b) cu maximum 5 zile calendaristice inainte de data declarata pentru inceperea transportului, dar pana la prezentarea in punctul rutier de trecere a frontierei la intrarea in Romania sau la locul de import, respectiv punerea efectiva in miscare a vehiculului, dupa caz.
c) cu maximum 15 zile calendaristice inainte de data declarata pentru inceperea transportului, dar pana la prezentarea in punctul rutier de trecere a frontierei la intrarea in Romania sau la locul de import, respectiv punerea efectiva in miscare a vehiculului, dupa caz.

Raspuns corect: a)
Cadrul legal : Art 11 alin (1) din Ordonanta de urgenta nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului national privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri RO e-Transport si de abrogare a art. XXVIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative
,,Pentru generarea codului UIT, utilizatorii prevazuti la art. 8 alin. (1) si la art. 81 pot declara in Sistemul RO e-Transport datele referitoare la transporturile de bunuri, cu maximum 3 zile calendaristice inainte de data declarata pentru inceperea transportului, dar pana la prezentarea in punctul rutier de trecere a frontierei la intrarea in Romania sau la locul de import, respectiv punerea efectiva in miscare a vehiculului, dupa caz’’. 
Comandati chiar acum!
Raspunsuri clare, temeiuri legale, comentarii care elimina orice ambiguitati – iata ce va ofera lucrarea pe stick Examen Consultant Fiscal!


Daca iti place lucrarea Examen Consultant Fiscal 2024, poti gasi mai multe produse pe aceasta tema in libraria online rs.ro. Rentrop & Straton are grija sa selecteze cele mai bune produse, bazandu-se atat pe comentariile criticilor, cat si pe parerile cititorilor ca tine. De aceea, am decis sa iti oferim sansa sa cumperi online din orice oras in care te afli lucrarea Examen Consultant Fiscal 2024. Este o lucrare ce merita investitia, oferind informatii de interes. Dispunem de o gama diversa de produse in libraria noastra online, a carei marime depaseste numarul de produse specializate din multe alte librarii. Apreciem pasiunea ta, de aceea investim ca sa gasesti intotdeauna ce cauti pe rs.ro!

Produsele in format stick/CD functioneaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10. Cerintele hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. In cazul produselor de tip abonament, pentru a vizualiza informatia actualizata la zi este necesara o conexiune la internet in timpul utilizarii.
5.00 / 5
1 review
5 stele (1)
4 stele (0)
3 stele (0)
2 stele (0)
1 stea (0)

Notice: Undefined variable: emd in /home/siters/public_html/rs.ro/inc/site.function.comments.php on line 24
( 5 / 5 )
13 august 2023 13:28
Adaugat de: marius_vasi

Am comandat lucrarea de cateva luni, am trecut prin grile, iar acum astept examenul. Mi-a placut foarte mult ca exista comentarii la solutiile corecte, ceea ce m-a fauct sa inteleg mai usor. Pana acum mi-a dat siguranta ca o sa reusesc sa promovez examenul. Voi reveni cu un update dupa examen.

Spune-ti parerea despre
"Examen Consultant Fiscal 2024"

5 + 10 = Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspunzi corect la intrebare!
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.

Istoricul tau de navigare

Pachete produse
Achizitii si livrari intracomunitare de bunuri Achizitii de servicii din afara Romaniei. Regim fiscal-contabil Pret standard331,80 RON Pret promotional199,50 RON Economisiti 132,30 RON
Adauga pachetul in wishlist
Comanda telefonica
Vreti sa comandati prin telefon?
Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12
(luni - vineri, intre 08:30-17:00)
Iti oferim GRATUIT raportul special Teste Rezolvate pentru Evaluarea Nationala Clasa a II-a, Clasa a IV-a, Clasa a VI-a si (mai ales) Clasa a VIII-a
x