Kit siguranta rutiera

Kit siguranta rutiera

Nota actuala: 5 / 5
Stoc disponibil
Pagini:
-
Format:
marfa
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
-
Limba:
Romana
TVA:
19%
Pret vechi: 383.18 RON
Pret actual: 119 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Dotati-va acum cu trusa, triunghiuri, vesta reflectorizanta si stingator, omologate, care respecta toate cerintele Ordinului 987/2007!

Obligatia dotarii cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator nu este noua, ea este prevazuta in legislatie inca din 1999, doar ca acum, cand bugetul Statului se afla in suferinta, ea este exploatata pentru colectarea de bani din amenzi. 

Riscati sa primiti amenda intre 3.045 si 14.500 lei pentru fiecare autovehicul fara trusa de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingator de incendiu!

Atentie mare la produsele contrafacute!

Va oferim seturi complete de siguranta auto, omologate, in conformitate cu toate prevederile legale! Capatati astfel siguranta ca veti trece cu bine peste orice control in trafic! Va atragem foarte serios atentia asupra omologarii, deoarece foarte multi soferi controlati in trafic, care se stiau in regula, au avut surpriza sa fie amendati totusi pe motiv ca articolele din set (in special trusele de prim ajutor) erau contrafacute.

O trusa medicala omologata trebuie sa fie inscriptionata cu certificarea RAR si cu avizul Ministerului Sanatatii, iar continutul ei trebuie sa fie conform reglementarilor aduse de Ordinul 987/2007. Certificarea RAR trebuie sa fie inscriptionata si pe triunghiurile reflectorizante.

Iata ce trebuie sa contina o trusa regulamentara:

Instrumentar:
• o foarfeca cu ambele varfuri boante, cu lama taietoare pentru material textil tip postav gros de minimum 2 mm
• un dispozitiv intermediar pentru respiratie gura la gura cu valva unidirectionala sau filtru

Materiale sanitare
• 1 rola leucoplast;
• minimum 4 bucati de pansament rapid (plasture);
• cel putin 5 pachete a cate 25 bucati de comprese de tifon sterile;
• fasa tifon – minimum 2 bucati pentru fiecare dintre dimensiunile: 5 cm x 4m si 10 cm x 4 m;
• 2 bucati de bandaj nedeformabil (ca dimensiuni, trebuie sa aiba doua laturi de minimum 80 cm);
• cel putin 2 bucati de pansament steril adsorbant de dimensiuni diferite;
• 1 fasa elastica;
• 2 perechi de manusi de unica folosinta (pot fi confectionate din latex sau polietilena).

Alte materiale
• cel putin 6 ace de siguranta;
• minim 1 folie de supravietuire izoterma, cu dimensiunile 2,10 m x 1,60 m;
• brosura cu instructiuni de prim ajutor, autorizata de Ministerul Sanatatii;
• lista cu continutul trusei.

1.  Termenul de valabilitate al substantelor si materialelor din trusa medicala este, in general, de 18-24 de luni. Dupa trecerea acestei perioade, trusa trebuie inlocuita! O trusa medicala expirata nu va ajuta cu absolut nimic in cazul controlului – este exact ca si cum nu ati avea deloc trusa, iar amenda se pastreaza.

2.  Trusa medicala, triunghiurile reflectorizante si stingatorul pentru incendii – omologate si aflate in interiorul perioadei de valabilitate – sunt extrem de importanta atunci cand va deplasati cu masina in strainatate. Cu politistii romani poate ca mai scapati cu un avertisment, dar cu cei straini nu aveti nicio sansa. Plus ca in strainatate amenzile pentru contraventiile in trafic sunt de ordinul sutelor de euro!

3 . Nu cumparati seturi de siguranta auto la mana a doua, nu cumparati din surse nesigure, de prin targuri sau de la marginea drumului. Chiar daca sunt mai ieftine, sa stiti ca nu faceti nicio economie. Semnele de omologare pot fie ele insele contrafacute si e greu sa depistati falsurile, iar faptul ca n-ati stiut ce cumparati nu e o scuza – deci, din nou amenda, plus banii dati degeaba pe articolele in cauza.

4.  Mare atentie la stingatorul pentru incendii! Trebuie neaparat sa aveti in masina acest articol, in perfecta stare de functionare, si asta nu numai pentru a fi in regula in cazul unui control. Ce faceti daca va treziti ca incepe sa va iasa fum de la motor cand stationati la semafor? Un incendiu la motor nu poate fi stins fara stingator!

Actiunea demarata de Politia Rutiera la nivelul intregii tari privind existenta setului de siguranta auto este o certitudine! Ca urmare, orice echipaj de politie intalnit in trafic constituie in aceasta perioada un “pericol” si o sursa suplimentara de stres.
Pachete produse
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online Propriul meu plan de afaceri Pret standard191.10 RON Pret promotional153.30 RON Economisiti 37.80 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri


Spune-ti parerea despre
Kit siguranta rutiera
1 + 10 =