Concedierea perfect legala - CD

Concedierea perfect legala - CD

Nota actuala: 0 / 5
Stoc disponibil
Autor(i):
Pagini:
N/A
Format:
CD
Anul aparitiei:
2009
ISBN:
978-973-722-426-2
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret actual: 95.55 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Concedierea perfect legala

Atentie, concedierea unui angajat va poate crea mari probleme!

Iata cateva cazuri reale:

  • Un angajat lipseste nemotivat de trei saptamani. Angajatorul nu are nicio veste de la el. Decide sa il concedieze.
  • Un angajat se afla la originea unor scurgeri de informatii confidentiale catre o firma concurenta, condusa de o ruda apropiata de-a sa. Angajatorul decide sa il concedieze.
  • Un angajat vine beat la serviciu 4 zile din 5. Discutiile cu el nu au niciun efect, ba mai mult chiar, angajatul devine violent. Angajatorul decide sa il concedieze.

Ce au in comun angajatorii de mai sus? Simplu, toti trei...

1) au fost dati in judecata de catre fostii angajati;
2) au pierdut procesul;
3) au fost obligati sa plateasca despagubiri si cheltuieli de judecata;
4) au fost obligati sa-i reprimeasca la lucru pe cei pe care-i concediasera.
Si totul dintr-un motiv aparent minor: nu au respectat intocmai procedura legala de concediere

Nu e deloc simplu sa concediati un anagajat!

Celebrele scene de prin filme, in care patronul ii arata scurt usa angajatului, nu prea au legatura cu lumea reala. Adevarul e ca aici, in lumea reala, lucrurile stau cu totul altfel: concedierea e o treaba al naibii de complexa si de sensibila. E foarte greu sa concediati un angajat, legea pur si simplu functioneaza in favoarea lui.

Stim, logica va spune altceva - anume ca e la mintea cocosului ca angajatul betiv, ineficient sau care strica atmosfera in firma trebuie sa plece.

Dar, atentie! O mica eroare in procedura de concediere si va puteti trezi ca angajatul respectiv va ramane bine-mersi in firma, ani buni de-acum inainte, la fel de betiv, de ineficient si de agasant. Ba mai mult chiar, veti fi si nevoit sa il rasplatiti luna de luna pentru aceste "calitati", alimentandu-i cu promptitudine cardul de salariu. Si totul din cauza unei mici erori, a faptului ca ati sarit unul-doi pasi din procedura legala de concediere!

Cu siguranta, nu vreti asta. Iar solutia ca sa nu ajungeti aici este (ca in orice problema ce tine de legislatie) una singura: sfatul competent al unui specialist.

Alti angajatori cum s-au descurcat in situatii similare cu a dvs.? Comandati CD-ul si aflati!

Acest CD ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10 si poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
Pachete produse
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online Propriul meu plan de afaceri Pret standard191.10 RON Pret promotional153.30 RON Economisiti 37.80 RON
Adauga pachetul in wishlist

Spune-ti parerea despre
Concedierea perfect legala - CD
4 - 1 =