CD Teste de angajare si selectie

CD Teste de angajare si selectie

Nota actuala: 5 / 5
Stoc disponibil
Autor(i):
Pagini:
N/A
Format:
CD
Anul aparitiei:
2015
ISBN:
978-606-672-617-7
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret actual: 95.55 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-45

Descriere

Testele de angajare nu mint,
ele va dezvaluie exact cine e persoana din fata dvs.! 
S-a ivit un post liber in firma dvs., e nevoie de o persoana valoroasa care sa-l ocupe si-acum, evident, demarati procesul de recrutare/selectie ca sa gasiti o asemenea persoana.


Concret, ce criterii folositi pentru a identifica respectiva persoana valoroasa, care sa se potriveasca manusa postului in cauza? Ce elemente luati in considerare?

Informatiile din CV-urile candidatilor? Se stie foarte bine ca aceste informatii sunt mai intotdeauna cosmetizate. Impresia favorabila pe care v-a facut-o un candidat (la un targ de joburi sa zicem), in urma unei discutii de 3 minute? Sau poate faptul ca persoana in cauza v-a fost recomandata de o cunostinta in care aveti mare incredere? 

Desigur, aceste lucruri pot constitui puncte de plecare solide in actiunea de recrutare, dar ele nu garanteaza nici pe departe ca persoana respectiva este, intr-adevar, cea pe care o cautati. De acest lucru s-au convins de ceva vreme recrutatorii experimentati din cadrul marilor companii internationale din SUA, care au ajuns la concluzia ca recrutarea cea mai eficienta se bazeaza obligatoriu pe TESTE:

- teste de personalitate

- teste de aptitudini

- teste de inteligenta

- teste de creativitate

- teste de integritate

Testele de angajare pot fi de mai multe feluri
Scopul acestor teste este de a evalua daca persoana in cauza poate avea o activitate eficienta intr-un anumit post si intr-o anumita echipa, iar rezultatele sunt intotdeauna corelate cu informatiile din cadrul interviurilor.
Un test de verificare a cunostintelor poate fi, de exemplu, unul de contabilitate primara, cu intrebari despre factura storno, TVA, factura fiscala, raportul de gestiune zilnica. Testul poate contine si un studiu de caz despre achizitionarea de catre o societate a unor produse, situatie in care candidatului i se pun diverse intrebari legate de documentele intocmite la primirea marfii, documentele de plata etc.

Testele de personalitate masoara sinceritatea candidatului, modul in care reactioneaza in cazul unui conflict, modul de raportare la cei din jur, disponibilitatea de a lucra in echipa sau individual, precum si capacitatea de a-si asuma responsabilitati si de a lua decizii.

Alte teste sunt cele de limbi straine, teste de abilitati (instalarea unui computer), teste de creativitate (in domeniul marketingului). Exista teste chiar si pentru posturi fara calificare, cum ar fi incarcator-descarcator, prin care candidatilor li se verifica stapanirea cunostintelor de matematica la nivelul claselor primare – conditie necesara pentru ca ei sa poata tine o evidenta de baza a volumului mare de produse ce trebuie manipulate. 

Informatiile pe care vi le ofera aceste teste sunt limpezi ca lumina zilei, 100% obiective si extrem de utile. Un test de gramatica, de exemplu, elimina din start candidatii nepotriviti, in totala transparenta si fara ca dvs. sa puteti fi acuzat de rele intentii, de discriminare, de subiectivism.

Multi angajatori si manageri HR se lauda ca pot sa “citeasca” pe cineva dupa felul cum intra pe usa sau dupa felul cum da mana, dar adevarul este ca angajarile facute in baza acestor “criterii” esueaza in majoritatea cazurilor. O angajare de succes trebuie sa urmeze niste reguli clare, care nu au nicio legatura cu intuitia angajatorului, si care se leaga in principal de doua aspecte:
  • o pregatire prealabila pentru intelegerea exacta a cerintelor postului
  • verificarea modului in care candidatul se pliaza pe aceste cerinte (iar aici intervin testele din ghidul practic “Teste de angajare si selectie”).
Nu uitati!
Orice manager de resurse umane are nevoie de instrumente care sa-i valideze deciziile. Totul trebuie sa fie cuantificabil si masurabil, mai ales ca aici se lucreaza cu oameni, si de-aceea testele de angajare constituie instrumentele perfecte in acest sens.
Pachete produse
Cartea Verde a Fiscalitatii 2016 Cartea Rosie a Fiscalitatii Pret standard276.38 RON Pret promotional199.5 RON Economisiti 76.88 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 5 / 5 )2016-06-22 11:15:16
Adaugat de:

Am angajat 5 persoane cu ajutorul testelor de angajare, au ramas 4 dintre ele, sunt persoane foarte organizare si se incadreaza perfect in cadrul departamentelor.


Spune-ti parerea despre
CD Teste de angajare si selectie
2 + 10 =
x
10 recomandari pentru a trece cu bine de inspectia fiscala
"10 recomandari pentru a trece cu bine de inspectia fiscala"