CD Consilier Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice

CD Consilier Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice

Nota actuala: 4 / 5
Stoc disponibil
Livrare gratuita
Autor(i):
Pagini:
216
Format:
CD
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
2559–6039
Editura:
Rentrop & Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret actual: 957.6 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Consilier Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice

Pentru orice activitate semnificativa din institutia dvs. aveti obligatia sa elaborati proceduri scrise, adecvate structurilor si politicilor institutiei, care sa indeplineasca anumite conditii clare:

• sa descrie pasii ce trebuie urmati pentru ca activitatea respectiva sa se desfasoare conform reglementarilor legale si cu respectarea politicilor interne;
• sa permita monitorizarea activitatii respective, prevenirea si depistarea greselilor si a abuzurilor;
• sa asigure continuitatea activitatii in cazul angajatilor indisponibili temporar si in cazul fluctuatiei de personal.

Gasiti toate procedurile care va sunt necesare, gata scrise, intr-o lucrare de exceptie:
Consilier Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice!

IMPORTANT!
Lucrarea contine toata legislatia in domeniu si se actualizeaza la fiecare 3 luni cu informatii utile, precum si cu noi modele de proceduri!

Cine foloseste aceste proceduri?
Orice entitate publica, dupa cum este definita la art. 2 lit.m) din OG 119/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv „entitate publica - autoritate publica, institutie publica, companie/societate nationala, regie autonoma, societate comerciala la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar, cu personalitate juridica, care utilizeaza/administreaza fonduri publice si/sau patrimoniu public”.

Procedurile sunt obligatorii?
Da. Sunt obligatorii si fac obiectul controlului Curtii de Conturi, intrucat sunt parte importanta a sistemului de control intern/managerial care reprezinta ansamblul formelor de control exercitate la nivelul entitatii publice, inclusiv auditul intern, stabilite de conducere in concordanta cu obiectivele acesteia si cu reglementarile legale, in vederea asigurarii administrarii fondurilor in mod economic, eficient si eficace. 

Care sunt legile care reglementeaza aceste proceduri?
Procedurile sunt reglementate de OG 119/1999, Ordinul SGG nr.400/2015, cu modificarile si completarile aduse prin Ordinul SGG nr. 200/2016 si Ordinul SGG nr. 201/2016.

Ce valoare are amenda si de catre cine este data?
Desi OG 119/1999 nu prevede o sanctiune directa pentru neaplicarea art. 4 si neindeplinirea obligatiilor impuse de sistemul de control intern managerial, elaborarea procedurilor operationale este in stransa legatura cu procesul de control financiar preventiv, nerespectarea acestora putand fi considerata abatere de la legalitate in desfasurarea activitatilor.

Ca atare, nerespectarea acestor dispozitii atrage sanctionarea ordonatorilor de credite, conform art. 27 si 28 din OG 119/1999, cu amenda intre 3.000 lei si 5.000 lei!

Pachete produse
CD Manual de politici contabile 2018 Newsletter Monitorul Contabil Pret standard583.80 RON Pret promotional416.85 RON Economisiti 166.95 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 4 / 5 )2017-08-19 16:52:24
Adaugat de:

Ce sa zic, ma bucur ca ati scos si legislatia muncii proceduri de lucru! Chiar am fost geloasa pe colegele de la contabilitate care cu un singur click aveau toate detaliile. Acum sunt si eu multumita.


Spune-ti parerea despre
CD Consilier Proceduri obligatorii de Legislatia muncii pentru Institutiile publice
10 + 10 =