Repartizarea dividendelor

 Repartizarea dividendelor

Nota actuala: 5 / 5
Stoc disponibil
Autor(i):
Anul aparitiei:
2017
ISBN:
2017
Editura:
Rentrop si Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret actual: 99.75 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Lucrarea Repartizarea dividendelor explica in detaliu toate aspectele 
practice legate de distribuirea si plata dividendelor!

CD-ul Repartizarea dividendelor face de fapt mult mai mult: 
• ofera solutii impecabile pentru cele mai frecvente si controversate probleme intalnite in practica legate de impartirea profitului intre actionari unei firme
• prezinta situatii 100% reale. Atentie, aceste situatii, abordate in mod nepotrivit, au dus adesea la rupturi intre asociati!


Lucrarea raspunde urmatoarelor intrebari:
1. De ce majoritatea firmelor au inceput din 2016 sa distribuie profitul pentru dividende? Se mentine cota impozitului si in anul 2017?
2. Modificarile aduse de O.U.G. 3/2017 cu privire la contributia de sanatate aferenta veniturilor din investitii sub forma de dividende
3. Ce sunt dividendele, cine sunt beneficiarii si cum se distribuie?
4. Care sunt conditiile pentru repartizarea dividendelor?
5. Ce se intampla daca nu avem suficiente resurse financiare pentru plata dividendelor?
6. Cum se impoziteaza veniturile din dividende, ce obligatii fiscale atrag dupa sine?
7. Ce declaratii fiscale trebuie sa intocmim in legatura cu dividendele?
8. Care este termenul de plata al dividendelor si in ce limita se pot plati in numerar?
9. Studii de caz privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de plata dividendelor
10. Probleme si solutii in legatura cu repartizarea si ridicarea dividendelor

Exemple de spete legate de repartizarea dividendelor pe anul 2017, incluse pe CD:

Speta 1: " In anul 2016, s-a decis prin hotararea A.G.A sa se repartizeze suma de 60.000 lei din profiturile anilor precedenti catre dividende. Unul dintre asociatii societatii este salariat, iar celalalt nu obtine nici un alt venit în afara celui din dividende. Dividendele brute sunt in suma de 60.000 lei. Ce impozit pe dividende datoreaza societatea, cum se retine si care este monografia contabila? Care este baza maxima la care se va calcula C.A.S.S.?"

Speta 2:„Societatea are profiturile nerepartizate aferente anilor 2014 si 2015. Ce impozite si contributii trebuie sa plateasca daca repartizeaza dividende in anul 2016? Dar daca repartizeaza dividendele in anul 2017? Societatea are un singur asociat care este si salariat.”

Speta 3:„Conducerea societatii doreste sa repartizeze in anul 2016 la dividende cuvenite asociatilor tot ce are în contul 117 si sa plateasca impozitul pe dividende pana pe 25.01.2017 (impozitul de 5%), dar dividendele sa le ridice in anul 2017. Actionarii sunt si salariati pentru care platesc contributia la sanatate. Este corect sa platesca doar impozitul de 5% si sa ridice dividende in 2017?”


Ghidul va arata limpede ce trebuie sa faceti si lamureste cu profesionalism toate problemele care pot aparea la repartizarea si plata dividendelor. 

Pe langa studii de caz, ghidul va ofera si informatii foarte valoroase, mai putin cunoscute, despre capcanele acestui domeniu si despre inregistrarile contabile care trebuie efectuate la distribuirea dividendelor. 
Aflati cum puteti folosi legea in favoarea dvs., lamurind aspecte legate de:
  • procedura de repartizare;
  • inregistrari contabile;
  • contributii CASS;
  • documente specifice;
  • scutiri de taxe;
  • regim fiscal dividende;
  • plata dividendelor in numerar.

IMPORTANT! Beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile! Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul CD-ului, ni-l puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti, in termen de 30 de zile. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.
Acest CD ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10 si poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
Pachete produse
CD Proceduri contabile pentru ONG CD Formularele obligatorii pentru Departamentul Contabilitate CD Manual de Politici Contabile pentru ONG Pret standard761.25 RON Pret promotional494.55 RON Economisiti 266.70 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 5 / 5 )2017-03-03 11:09:09
Adaugat de:

interesant si foarte bine gandita aceasta lucrare.

( 5 / 5 )2017-03-02 12:08:20
Adaugat de:

a fost si este o mare brambureala cu dividendele astea, nici nu mai stiam ce sa fac cu ele, noroc ca am primit un mail de la rentrop cu acest cd. Am zis ca mai incurcata de cat eram nu aveam cum sa devin :( Nu doar ca m-a descurcat, dar am si salvat banutii pentru actionarii firmei.


Spune-ti parerea despre
Repartizarea dividendelor
7 - 2 =