Codul Muncii republicat si actualizat la zi

Codul Muncii republicat si actualizat la zi

Nota actuala: 5 / 5
Stoc disponibil
Pagini:
408
Format:
A5
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
978-606-672-963-5
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret actual: 99.75 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Atentie, Codul muncii a fost modificat!

Va oferim IN PREMIERA textul actualizat al Codului muncii, cu respectivele modificari scoase in evidenta, pentru a fi usor de urmarit!

Lucrarea "Codul muncii republicat si actualizat la zi" se diferentiaza de alte lucrari legislative tocmai prin faptul ca aceasta contine textul actualizat (conform OUG nr. 53/2017) al Legii nr. 53/2003, cat si textul integral al deciziilor RIL, ale ICCJ si ale CCR care modifica aceasta lege!

Este un produs UNIC pe piata si VITAL pentru orice angajator, manager HR, jurist sau avocat!

Codul muncii a fost modificat substantial, de mai multe ori, in ultima perioada! O data prin OUG nr. 53/2017, care a adus schimbari importante privind Definirea muncii nedeclarate (art. 15), Forma contractului de munca (art. 16), Modificarea contractului de munca (art. 17), Timpul de munca (art. 119), Contraventii si sanctiuni (art. 260, 264, 265).

Mai exista insa si altfel de modificari, indirecte, prin anumite decizii ale Curtii Constitutionale sau ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si prin Recurs in Interesul Legii. 

Concret, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale mai multe articole din Codul muncii, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a adoptat interpretari – prin recurs in interesul legii – pe care de acum va trebui sa le respectam ca pe niste legi.

Lucrarea Codul muncii contine textul actualizat al Legii nr. 53/2003, iar toate modificarile sunt marcate cu fond gri, ca sa le puteti identifica imediat. Totodata, lucrarea contine textul integral al deciziilor ce modifica implicit textul Codului muncii.
Un exemplu de modificare a Codului muncii:
Potrivit art. 61 lit. c) din Codul muncii, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Problema e urmatoarea: cine este organ competent de expertiza medicala? Cine poate constata inaptitudinea?
Unele instante au apreciat ca un aviz de inapt dat de medicul de medicina muncii nu reprezinta decizie a organelor competente de expertiza medicala, iar alte instante, dimpotriva, au apreciat ca medicii de medicina muncii sunt organele competente de expertiza medicala.

Prin Decizia ICCJ nr. 7 din 4 aprilie 2016 privind pronuntarea unei hotarari prealabile referitoare la interpretarea dispozitiilor art. 61 lit. c) din Legea nr. 53/2003 s-a stabilit ca medicul de medicina muncii este organ compentent de expertiza medicala. 

Pana la aparitia Deciziei nr. 7/2016 nu exista o practica unitara a instantelor in aprecierea organelor competente de expertiza medicala pe a caror decizie se putea intemeia concedierea salariatului in temeiul art. 61 lit. c) din Codul muncii, republicat. 

Aflati toate modificarile de acest gen ale Legii nr. 53/2003 din lucrarea Codul muncii!


Lucrarea Codul muncii va permite acces instantaneu la textul legii si va ofera siguranta ca prevederile pe care le aplicati sunt in vigoare ACUM. Este instrumentul de lucru care va permite sa va faceti impecabil meseria.

Intrati chiar acum in posesia lucrarii “Codul muncii” in format tiparit!
Pachete produse
Bacalaureat 2018. Teste rezolvate la limba si literatura romana – profil real Bacalaureat 2018. Teste rezolvate la limba si literatura romana – profil umanist Pret standard136.50 RON Pret promotional100.80 RON Economisiti 35.70 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 4 / 5 )2018-03-01 12:00:57
Adaugat de:

pe mine ma ajuta mult sa vad trimiterile la deciziile ICCJ, si aici le gasesc pe toate ordonate logic.

( 5 / 5 )2018-02-01 11:58:51
Adaugat de:

foarte interesanta abordarea dvs., pentru modificarea Cdoului fiscal apar zeci de articole, dar pentru Codul muncii nu prea gasesti acest lucru. Am o alta fituica cu codul muncii, nu ma ajuta la fel de mult ca acest manual de lucru.


Spune-ti parerea despre
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
6 - 3 =