Sub privirile sfintilor zilei

Sub privirile sfintilor zilei

Nota actuala: 5 / 5
Stoc disponibil
Autor(i):
Pagini:
568
Format:
carte
Anul aparitiei:
2012
ISBN:
978-973-722-985-4
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret vechi: 32.55 RON
Pret actual: 22.05 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere

Cartea Sub privirile sfintilor zilei, a parintelui Ioan-Tiberiu Visan reuneste articolele publicate de acesta, zilnic, timp de peste 1 an, in ziarul pitestean “Curierul Zilei”. In fiecare zi, un articol. In fiecare zi, o “tableta” nu numai instructiva, ci si calauzitoare pentru fiecare credincios, ca o binecuvantare, fie si indirecta.

Iata un scurt extras din aceasta carte:

“(…) Domnul i-a scos mai intai in cale un om ce taia lemne, intocmindu-si o sarcina imposibil de carat. In mod nefiresc, in loc sa micsoreze greutatea, el ii adauga mereu mai multe vreascuri. Apoi, i-a aratat un om ce scotea apa dintr-un put si – culmea absurdului – o turna intr-o cada sparta, incat apa se intorcea de unde venise. Si, in sfarsit, i-a aratat un om ce incerca fara succes sa intre, calare pe un cal, prin usa micuta a unei biserici.

I-a talcuit in felul urmator faptele: primul este cel ce pacatuieste si greseste zilnic, dar nu se marturiseste niciodata, incat mareste neincetat multimea faradelegilor sale. Al doilea este omul care face multe fapte bune, nerenuntand totusi la pacatele si obiceiurile rele. Iar al treilea este cel ce face binele doar din mandrie, de dragul de a-si forma o idee placuta despre el insusi.

Concluzia este urmatoarea: «Se cuvine fiecaruia ca in curatenie sa isi castige faptele bune, pentru ca sa nu se osteneasca in zadar.» (…)”

Este suficient, de altfel, sa citam cateva titluri din acest volum ca sa ne dam seama de subtilitatea, dar si de forta cu care gandeste parintele-scriitor pe teme extrase fie din traditii, fie din teologia ortodoxa, fie din experienta sa pastorala, fie pur si simplu din viata obisnuita:

• “Sapunurile parfumate nu ajuta la igiena sufletului”
• “Am renuntat la taierea capetelor. Acum sucim mintile!”
• “Nu astepta ziua in care groaza iti va schimba in bine viata!”
• “E o deosebire esentiala intre a te ruga si a vorbi”
• “Gandeste-te cum iti faci averea”
• “Examenele de taina ale vietii”
• “In ziua de astazi, murim de dragul obiectelor”
• “Dumnezeu nu si-a propus sa ne domine prin amenintare”


Pachete produse
Ghidul Directorului SRL Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca Modele si Formulare de Legislatia Muncii si Salarizare Obligatorii Pentru Institutiile Publice Pret standard999.60 RON Pret promotional799.05 RON Economisiti 200.55 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 5 / 5 )2014-04-11 16:31:15
Adaugat de:

ma bucur ca mai exista si oameni care se gandesc la Dumnezeu!


Spune-ti parerea despre
Sub privirile sfintilor zilei
2 + 7 =