Personalitati ale arhitecturii romanesti - 2 volume

Personalitati ale arhitecturii romanesti - 2 volume

Nota actuala: 4 / 5
Stoc disponibil
Autor(i):
Pagini:
904
Anul aparitiei:
2014
Editura:
Rentrop&Straton
Limba:
Romana
TVA:
5%
Pret vechi: 168 RON
Pret actual: 143.85 RON

Cantitate
Comanda telefonic 021/209-45-12

Descriere


Personalitati ale arhitecturii romanesti


Iata o carte unica in Romania si care umple un mare gol in peisajul publicistic autohton. Astfel, “Personalitati ale arhitecturii romanesti” ofera un tablou cuprinzator al arhitectilor care au activat in Romania in perioada 1880-2010, furnizand peste 1.000 de mini-biografii ale specialistilor domeniului, insotite de cca 800 de desene care ilustreaza cele mai importante realizari ale acestora.
Este, daca vreti, o scurta istorie a arhitecturii din Romania, conturata prin intermediul personalitatilor din acest domeniu care au promovat un anumit curent sau care au reusit sa isi defineasca o “semnatura” proprie, de multe ori controversata tocmai din cauza iesirii din anumite tipare consacrate.
Cei prezentati aici sunt fie arhitecti straini care s-au afirmat in Europa, dar care au edificat constructii importante si in Romania, fie arhitecti autohtoni care s-au stabilit in strainatate si care au contribuit, uneori cu realizari de tinuta, la activitatea arhitecturala din alte tari. 
Datele despre ei sunt structurate foarte limpede si sugestiv, intr-o maniera care faciliteaza lectura si retinerea informatiilor esentiale:

• nume si prenume
 
• anul si locul nasterii
 
• pregatirea profesionala
 
• amplasamentul lucrarilor realizate, cu specificarea anului darii in folosinta
 
• participarile la concursuri
 
• activitatea didactica
 
• functiile publice detinute
 
• premii pentru lucrari reprezentative
• activitatea publicistica
• citate din crezul profesional
Indiferent ca sunteti un architect experimentat, un student la Arhitectura sau pur si simplu un iubitor de cultura, cele doua volume ala lucrarii “Personalitati ale arhitecturii romanesti” nu trebuie sa lipseasca din biblioteca dvs. 

Pachete produse
CD Contabilitatea stocurilor Totul despre decontari CD Consilier Calculatia Costurilor Pret standard1,064.70 RON Pret promotional693.00 RON Economisiti 371.70 RON
Adauga pachetul in wishlist

Comentarii / Review-uri

( 4 / 5 )2014-06-16 13:13:45
Adaugat de:

Sunt fascinata de arhitectura romaneasca si am fost foarte placut surprinsa sa vad aceste doua minunate carti despre arhitectura. Sunt foarte bine structurate si foarte detaliate.


Spune-ti parerea despre
Personalitati ale arhitecturii romanesti - 2 volume
10 - 9 =